Vi börjar med köttbullarna.
Ta en stor skål/bunke och lägg i alla ingredienser för köttbullarna.
Blanda ihop väl. Du kan med fördel använda en köksassistent för att blanda ihop färsen.
Rulla nu köttbullar som är cirka 2 matskedar stora.
Ställ åt sidan så länge.
Ta en traktörpanna, dvs en stekpanna med höga kanter, eller en större kastrull.
Tillsätt lite olivolja i botten och fräs löken och vitlöken i cirka 3-5 minuter. Det ska inte få färg, utan bara bli mjukt.
Tillsätt tomatpuré, passerade tomater, vatten och kalvfond.
Blanda väl.
Lägg nu i köttbullarna i din tomatsås, därav att det behövs en rätt stor traktörpanna/kastrull.
Lägg på ett lock och låt nu allt stå och småputtra tills det att köttbullarna är genomstekta och såsen är lagom tjock i konsistens.
Cirka 40-45 minuter.
Du kan med fördel ösa köttbullarna med tomatsås några gånger under tiden.
Smaka av allt och salta lite extra om det behövs.
Lägg upp i en fin serveringsskål, eller servera direkt ur traktörpannan.
Glöm inte bort att toppa med rejält av hackad koriander. Tycker du inte om koriander så mycket så ta hackad persilja istället.