Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
4,41
av
10
röster
Matgikens blåbärsmuffins
Superenkla och goda blåbärsmuffins som är helt glutenfria och med mindre mängd kolhydrater. Perfekt för dig som äter keto eller lchf.
Förberedelser
20
minuter
minuter
Active Time
30
minuter
minuter
Total tid
50
minuter
minuter
Måltid:
Bakverk & kakor
Yield:
12
Author:
Lari Salminen
Materials
3
ägg
0,5
dl
sötning
100
g
Smör
1
dl
Grädde
75
g
Färskost naturell
50
g
Kokosmjöl
100
g
Mandelmjöl
0,5
tsk
Vaniljpulver
1
tsk
Bakpulver
1,5
dl
Blåbär (frusna)
Instruktioner
Börja med att starta ugnen på 200 grader och förbered 12 stycken muffinsformar på en plåt.
Smält smöret i en kastrull. Rör ner färskosten och grädden i smöret så du får en någorlunda jämn smet.
Visa ägg och sötning pösigt med elvisp.
Blanda ner färskostblandningen i äggvispet.
Blanda samtliga torra ingredienser och rör ner de i smeten. Använd gärna en sikt, så du inte får några onödiga klumpar.
Vänd ner blåbären i smeten.
Häll upp smeten i muffinsformarna och ställ in i ugnen. Grädda i cirka 30 minuter.
Ta ut muffinsen och låt de svalna på ett galler.