Matig soppa med kycklingfärs
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Köttfärsrecept, Kycklingrecept, Soppa
Yield: 4
Author: Anna-Karin M
- 1 liten lök
- 2 morötter
- 1 röd paprika
- 2 msk Smör
- 3 dl Grädde
- 5 dl Vatten
- 2 Buljongtärningar, kyckling
- 500 g Kycklingfärs
- 2 msk Tomatpuré
Finhacka löken
Hacka morot och paprika i små tärningar, ca halvcentimeterstora.
Stek löken mjuk i smöret. Tillsätt morötter och paprika och fräs med under omrörning i ca 1 minut.
Tillsätt färsen och fräs tills den är klar.
Tillsätt tomatpuré, bland runt och tillsätt sedan vatten och buljong.
Låt koka ca 10-15 minuter. Avsluta med att ta i grädden och låt koka upp igen. Klart!
Ät gärna med en klick creme fraiche, en bit fröknäcke av ngt slag och en god bit ost.
Kolhydrater: 4g | Protein: 25g