Go Back
+ servings
Skål med orange soppa innehållande köttfärs och gräddfil på toppen.
Print
4,41 av 5 röster

Matig soppa med kycklingfärs

Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Köttfärsrecept, Kycklingrecept, Soppa
Yield: 4
Author: Anna-Karin M

Materials

  • 1 liten lök
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 2 msk Smör
  • 3 dl Grädde
  • 5 dl Vatten
  • 2 Buljongtärningar, kyckling
  • 500 g Kycklingfärs
  • 2 msk Tomatpuré

Instruktioner

  • Finhacka löken Hacka morot och paprika i små tärningar, ca halvcentimeterstora.
  • Stek löken mjuk i smöret. Tillsätt morötter och paprika och fräs med under omrörning i ca 1 minut. Tillsätt färsen och fräs tills den är klar.
  • Tillsätt tomatpuré, bland runt och tillsätt sedan vatten och buljong. Låt koka ca 10-15 minuter. Avsluta med att ta i grädden och låt koka upp igen. Klart! Ät gärna med en klick creme fraiche, en bit fröknäcke av ngt slag och en god bit ost.

Nutrition

Kolhydrater: 4g | Protein: 25g