Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Matmuffins med fetaost och soltorkade tomater
Måltid:
Buffé/plockmat, Lättlagat, Resekost, Snacks & tilltugg
Yield:
6
Author:
Lari Salminen
Materials
4
st
ägg
0,5
dl
Grädde
0,75
dl
Riven ost
0,5
dl
Riven parmesanost
75
g
Fetaost
5
st
Soltorkade tomater
2
msk
Pinjenötter
salt
nymalen svartpeppar
Torkad basilika
Instruktioner
Börja med att sätta igång ugnen på 175°C.
Vispa ihop ägg och grädde. Det behöver inte vispas jättemycket, men så att du får en rätt jämn smet.
Tillsätt den rivna osten.
Blanda i fetaost, soltorkad tomat och pinjenötter i smeten.
Salta och peppra lite. Smaka gärna lite på smeten så du vet om du behöver mer salt eller inte. Ostarna är rätt salta i sig.
Fördela smeten i muffinsformar som du med fördel placerar i en muffinsplåt.
Strö över lite torkad basilika.
Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
Ta ut och ät varma eller så låter du dom svalna och tar med dig som mellis. Det funkar även att frysa in matmuffins och sedan tina upp.