Go Back
+ servings
Print
Inga röster än

Matmuffins med fetaost och soltorkade tomater

Måltid: Buffé/plockmat, Lättlagat, Resekost, Snacks & tilltugg
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 st ägg
  • 0,5 dl Grädde
  • 0,75 dl Riven ost
  • 0,5 dl Riven parmesanost
  • 75 g Fetaost
  • 5 st Soltorkade tomater
  • 2 msk Pinjenötter
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Torkad basilika

Instruktioner

  • Börja med att sätta igång ugnen på 175°C.
  • Vispa ihop ägg och grädde. Det behöver inte vispas jättemycket, men så att du får en rätt jämn smet.
  • Tillsätt den rivna osten.
  • Blanda i fetaost, soltorkad tomat och pinjenötter i smeten.
  • Salta och peppra lite. Smaka gärna lite på smeten så du vet om du behöver mer salt eller inte. Ostarna är rätt salta i sig.
  • Fördela smeten i muffinsformar som du med fördel placerar i en muffinsplåt.
  • Strö över lite torkad basilika.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
  • Ta ut och ät varma eller så låter du dom svalna och tar med dig som mellis. Det funkar även att frysa in matmuffins och sedan tina upp.