Go Back
+ servings
En skål med chokladglass dekorerad med bär och mynta på en tallrik.
Print
5 av 1 röst

Mejerifri chokladglass

Denna glass är så mycket som en mejerifri chokladglass som även är sockerfri, äggfri, paleo och vegansk. Givetvis perfekt för lchf och keto.
Förberedelser20 minuter
Active Time40 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Glass, Mejerifritt
Yield: 8
Author: Lari Salminen

Materials

  • 250 ml Kokosmjölk
  • 500 ml Kokosgrädde
  • 1,5 dl Kakaopulver
  • 5 msk Sötning
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 0,5 tsk Arom, choklad & toffee
  • 2 msk Rom
  • 0.75 tsk Guarkärnmjöl
  • 1 krm salt

Du behöver

  • Glassmaskin
  • Stavmixer

Instruktioner

  • Blanda de torra ingredienserna tillsammans i en skål.
  • Häll upp de blöta ingredienserna i en egen skål.
  • Tillsätt de torra ingredienserna till de blöta och blanda ihop ordentligt med stavmixer. Anledningen till att jag använder stavmixer är för att guarkärnmjölet ibland kan klumpa sig lite och det är lättare att få sönder dessa klumpar om man mixar smeten.
  • Låt smeten stå några minuter för att tjockna lite.
  • Kör sedan glassen enligt instruktionerna för din glassmaskin.
  • Har du inte glassmaskin? Ställ in glassen i i en bunke i frysen och vispa runt i den minst en gång varje halvtimme för att slå in lite luft i den.
  • Ät glassen direkt eller frys in till senare. OBS! Om du ska äta glassen vid ett senare tillfälle så är det viktigt att du plockar fram glassen cirka 20 minuter innan och låter den stå i rumstemperatur för att mjukna. Den är stenhård direkt ur frysen. Jag kan varmt rekommendera en bra glasskopa för att göra glasskulor på ett enkelt sätt!
    En skopa chokladglass med mynta och bär på en tallrik.