Go Back
+ servings
En skål med tomatsoppa på en träskärbräda med tre färska tomater i bakgrunden.
Print
4 av 1 röst

Mejerifri tomatsoppa

Ett LCHF-recept på en mejerifri tomatsoppa som även passar dig som äter paleo. Receptet kommer från fantastiska Ketolibrary.
Förberedelser5 minuter
Active Time20 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Soppa, Vegetariskt
Yield: 3
Author: Ketolibrary

Materials

  • 1 st lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 150 ml kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 2 msk timjan
  • 1 tsk paprikapulver
  • Olja att steka i
  • Färsk timjan och kokosmjölk att garnera med

Instruktioner

  • Finhacka gul lök och vitlök.
  • Stek lök och vitlök i olivolja i en kastrull på medelvärme tills löken är genomskinlig.
  • Tillsätt resterande ingredienser, förutom kokosgrädden. Låt puttra i 15 minuter så tomaterna drar åt sig alla smaker.
  • Häll i ca 150 ml (1.5 dl) kokosgrädde och låt koka i ytterligare 5 minuter innan servering.
  • Servera i en skål och ät medan varm. Om du önskar kan du garnera din soppa med lite extra timjan och möjligtvis en klick kokosgrädde.