Mejerifri tomatsoppa
Ett LCHF-recept på en mejerifri tomatsoppa som även passar dig som äter paleo. Receptet kommer från fantastiska Ketolibrary.
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid25 minuter minuter
Måltid: Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Soppa, Vegetariskt
Yield: 3
Author: Ketolibrary
- 1 st lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 burkar krossade tomater
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 150 ml kokosmjölk
- 1 dl vatten
- 2 msk timjan
- 1 tsk paprikapulver
- Olja att steka i
- Färsk timjan och kokosmjölk att garnera med
Finhacka gul lök och vitlök.
Stek lök och vitlök i olivolja i en kastrull på medelvärme tills löken är genomskinlig.
Tillsätt resterande ingredienser, förutom kokosgrädden. Låt puttra i 15 minuter så tomaterna drar åt sig alla smaker.
Häll i ca 150 ml (1.5 dl) kokosgrädde och låt koka i ytterligare 5 minuter innan servering.
Servera i en skål och ät medan varm. Om du önskar kan du garnera din soppa med lite extra timjan och möjligtvis en klick kokosgrädde.