Go Back
+ servings
Skriv ut
Inga röster än

Minichampinjonpizza

Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Förrätt, Pizza, Snabbmat
Yield: 2
Författare: Lari Salminen

Materials

  • 4 st Färska champinjoner, stora
  • 1 dl tomatsås
  • 2 dl riven mozzarellaost
  • 4 skivor salami eller skinka om du vill ha det.
  • 1 st tomat, skivad
  • 1 nypa nymalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk torkad oregano
  • Färsk basilika att toppa med

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Ta bort stammen på champinjonerna så att du har en tom hatt.
  • Lägg champinjonerna upp och ner på en ugnsfast form.
  • Häll i lite tomatsås i varje champinjon.
  • Fördela hälften av osten mellan de fyra svamparna.
  • Lägg på en skiva salami, en skiva tomat och sedan resten av osten.
  • Peppra lite och ringla lite olivolja över det hela, toppa med oregano.
  • Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter.
  • Ta ut och strö lite färsk hackad basilika över.