Minichampinjonpizza
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid25 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Förrätt, Pizza, Snabbmat
Yield: 2
Författare: Lari Salminen
- 4 st Färska champinjoner, stora
- 1 dl tomatsås
- 2 dl riven mozzarellaost
- 4 skivor salami eller skinka om du vill ha det.
- 1 st tomat, skivad
- 1 nypa nymalen svartpeppar
- 2 msk olivolja
- 1 tsk torkad oregano
- Färsk basilika att toppa med
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta bort stammen på champinjonerna så att du har en tom hatt.
Lägg champinjonerna upp och ner på en ugnsfast form.
Häll i lite tomatsås i varje champinjon.
Fördela hälften av osten mellan de fyra svamparna.
Lägg på en skiva salami, en skiva tomat och sedan resten av osten.
Peppra lite och ringla lite olivolja över det hela, toppa med oregano.
Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter.
Ta ut och strö lite färsk hackad basilika över.