Go Back
+ servings
En hand som håller en rosa skål med mjukglass, med en sked i skålen.
Print
4,10 av 11 röster

Mjukglass

Förberedelser5 minuter
Active Time15 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Efterrätter, Glass
Yield: 4
Author: Fnulan

Materials

  • 3 st ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl sötning
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Instruktioner

  • Vispa grädden i en bunke.
  • Vispa ägg, sötning och vaniljpulver i en egen bunke. Vispa så fluffigt som det bara går men det blir inte så fluffigt.
  • Vänd ner den vispade grädden bland äggen.
  • Sätt på din glassmaskin och häll i den goda smeten
  • Låt glassmaskinen jobba i ca 15 minuter om du vill ha mjukglass. Längre om du vill ha fastare konsistens! Tiden kan också bero på vilken maskin du har.
  • Detta är ett grundrecept, ta gärna i din favorit bland smaksättare!