Go Back
+ servings
Mongolisk biff med grön lök i en svart skål på ett träbord.
Print
3,34 av 3 röster

Mongolisk biff

Mongolisk biff är ett otroligt enkelt, smakrikt och gott recept som du med enkelhet svänger ihop. Ett toppengott lchf-recept som funkar alla dagar!
Måltid: Grytor, Kött, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 700 g Strimlat nötkött
  • 1 msk Kokosolja

Till såsen

  • 1 msk Kokosolja
  • 2 tsk Färsk riven ingefära
  • 1 msk Hackad/riven vitlök
  • 1,25 dl Soja
  • 1.25 dl Vatten
  • 0,75 dl Sukrin Gold
  • 0,25 tsk Chili flakes
  • 0,25 tsk Xantangummi

Topping

  • Salladslök

Instruktioner

Såsen

  • Vi börjar med såsen. Värm lite olja i en mellanstor kastrull.
  • Tillsätt ingefära, vitlök och chili flakes. Låt detta fräsa i cirka 30 sekunder för att lyfta fram smakerna ordentligt.
  • Tillsätt soja, vatten, sötning och xantangummi. Rör om så att xantangummit blandas ut ordentligt med vätskan. Låt koka upp och sedan stå och puttra i cirka fem minuter till såsen har tjocknat lite. Ställ såsen åt sidan så länge.

Köttet

  • Har du inte strimlat köttet, så se till att göra strimlor av önskad storlek. Ett tips är att inte göra för stora bitar.
  • Värm upp en stekpanna med höga kanter, typ en traktörpanna. Tillsätt olja och köttet. Beroende på storlek på din stekpanna så behöver du kanske steka köttet i flera omgångar. Om du stekar köttet i omgångar, så kan du lägga det stekta köttet på en tallrik under tiden du steker de andra omgångarna.
  • När du har brynt allt kött, så lägger du allt kött i stekpannan igen.
  • Tillsätt såsen och rör om så att allt kött får sås på sig. Låt puttra några minuter under omrörning tills du har fått en härlig konsistens på allt.
  • Toppa med strimlad salladslök och servera direkt.