Mongolisk biff
Mongolisk biff är ett otroligt enkelt, smakrikt och gott recept som du med enkelhet svänger ihop. Ett toppengott lchf-recept som funkar alla dagar!
Måltid: Grytor, Kött, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 700 g Strimlat nötkött
- 1 msk Kokosolja
Till såsen
- 1 msk Kokosolja
- 2 tsk Färsk riven ingefära
- 1 msk Hackad/riven vitlök
- 1,25 dl Soja
- 1.25 dl Vatten
- 0,75 dl Sukrin Gold
- 0,25 tsk Chili flakes
- 0,25 tsk Xantangummi
Såsen
Vi börjar med såsen.
Värm lite olja i en mellanstor kastrull.
Tillsätt ingefära, vitlök och chili flakes.
Låt detta fräsa i cirka 30 sekunder för att lyfta fram smakerna ordentligt.
Tillsätt soja, vatten, sötning och xantangummi.
Rör om så att xantangummit blandas ut ordentligt med vätskan.
Låt koka upp och sedan stå och puttra i cirka fem minuter till såsen har tjocknat lite.
Ställ såsen åt sidan så länge.
Köttet
Har du inte strimlat köttet, så se till att göra strimlor av önskad storlek. Ett tips är att inte göra för stora bitar.
Värm upp en stekpanna med höga kanter, typ en traktörpanna.
Tillsätt olja och köttet. Beroende på storlek på din stekpanna så behöver du kanske steka köttet i flera omgångar.
Om du stekar köttet i omgångar, så kan du lägga det stekta köttet på en tallrik under tiden du steker de andra omgångarna.
När du har brynt allt kött, så lägger du allt kött i stekpannan igen.
Tillsätt såsen och rör om så att allt kött får sås på sig. Låt puttra några minuter under omrörning tills du har fått en härlig konsistens på allt.
Toppa med strimlad salladslök och servera direkt.