Go Back
+ servings
Print
4 av 6 röster

Mozzarellafyllda köttbullar i tomatsås

Förberedelser30 minuter
Active Time30 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Buffé/plockmat, Kött, Köttfärsrecept
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

Köttbullar

  • 800 g köttfärs
  • 10 g vitlök
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 st ägg
  • 0,5 tsk lökpulver
  • 2 msk kalvfond (koncentrerad)
  • 3 msk pofiber
  • 1 tsk salt
  • 150 g mozzarellaost
  • 30 g smör till stekning

Tomatsås

  • 400 g finkrossade tomater
  • 3 dl Grädde
  • 1 msk kalvfond (koncentrerad)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Blanda ihop köttfärs, pressad vitlök, lökpulver, 2 msk kalvfond, ägg, oregano, basilika, salt, pofiber och lite svartpeppar.
  • Dela mozzarellan i 8 lika stora bitar.
  • Dela upp färsen i 8 lika stora delar. Jag gjorde mina ungefär 125 gram stora.
  • Forma bollar av köttfärsen och tryck ut varje boll i mitten. Lägg en bit mozzarella i mitten och forma till en boll igen och var noga med att det är tätt runt osten.
  • Bryn köttbullarna i en djup stekpanna/sautös och se till att de är brynta runt om.
  • Blanda ihop grädde, tomater, 1 msk kalvfond, paprikapulver, chilipulver och lite svartpeppar i en bunke. Häll detta över köttbullarna.
  • Låt stå och puttra under lock i cirka 20-25 minuter. Rör gärna om lite ibland och ös köttbullarna med sås.
  • Sedan är det bara att servera med en god sallad eller varför inte med smörstekta grönsaker.