Blanda ihop köttfärs, pressad vitlök, lökpulver, 2 msk kalvfond, ägg, oregano, basilika, salt, pofiber och lite svartpeppar.
Dela mozzarellan i 8 lika stora bitar.
Dela upp färsen i 8 lika stora delar. Jag gjorde mina ungefär 125 gram stora.
Forma bollar av köttfärsen och tryck ut varje boll i mitten. Lägg en bit mozzarella i mitten och forma till en boll igen och var noga med att det är tätt runt osten.
Bryn köttbullarna i en djup stekpanna/sautös och se till att de är brynta runt om.
Blanda ihop grädde, tomater, 1 msk kalvfond, paprikapulver, chilipulver och lite svartpeppar i en bunke. Häll detta över köttbullarna.
Låt stå och puttra under lock i cirka 20-25 minuter. Rör gärna om lite ibland och ös köttbullarna med sås.
Sedan är det bara att servera med en god sallad eller varför inte med smörstekta grönsaker.