Go Back
+ servings
Ugnsbakad kycklingfilé med mozzarella, tomater och örter i en ugnsform.
Print
3,70 av 13 röster

Mozzarellaspäckad kycklingfilé

Förberedelser15 minuter
Active Time35 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Kycklingrecept
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2 st kycklingfiléer
  • 200 g mozzarellaost
  • 1 dl färsk basilika
  • 3 dl Crème fraiche
  • 1-2 st tomater
  • 1 msk färsk persilja, hackad
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Skiva mozzarellan och tomaterna.
  • Skär 6-7 snitt i kycklingen utan att skära hela vägen igenom. Lite som en hasselbackskyckling.
  • Lägg en skiva ost, tomat och ett basilikablad i varje skåra. Salta och peppra.
  • Smeta ut crème fraichen i botten på en ugnsfast form (inte för stor) och strössla lite hackad persilja över. Lägg kycklingen ovanpå och ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 30-35 minuter.
  • Ta ut och servera.