Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Nässelfrallor
Underbart goda nässelfrallor som innehåller nyttigt nässelpulver. En perfekt frukostfralla att bjuda på när det vankas god helgfrukost.
Förberedelser
25
minuter
minuter
Active Time
12
minuter
minuter
Total tid
37
minuter
minuter
Måltid:
Bröd & kex
Yield:
8
Author:
Lari Salminen
Materials
1,5
msk
Fiberhusk
1
msk
Nässelpulver
1
tsk
salt
2
tsk
Bakpulver
1,5
dl
Mandelmjöl
1,5
dl
Pofiber
2
st
ägg
50
g
Smör
2
dl
Smetana
Ägg till pensling
Vallmofrön att toppa med
Köksutrustning du kan behöva
Bunke
Elvisp
Bakplåtspapper
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke.
Smält smöret och låt det svalna något.
Vispa äggen fluffiga i några minuter.
Vispa ner smetana och det smälta smöret. Se till att det blandats bra.
Vispa ner de torra ingredienserna i äggsmeten och låt smeten svälla 5-10 minuter.
Blöt händerna och forma 8 lika stora bullar. Placera dessa på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla bullarna med lite uppvispat ägg och toppa med lite vallmofrön.
Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 10-12 minuter.
Ta ut bullarna och låt dom svalna på ett galler.