Go Back
+ servings
En tallrik med nasselfrallor täckta av en handduk och ett glasburk med frön som ligger på bordet.
Print
Inga röster än

Nässelfrallor

Underbart goda nässelfrallor som innehåller nyttigt nässelpulver. En perfekt frukostfralla att bjuda på när det vankas god helgfrukost.
Förberedelser25 minuter
Active Time12 minuter
Total tid37 minuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 8
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1,5 msk Fiberhusk
  • 1 msk Nässelpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1,5 dl Mandelmjöl
  • 1,5 dl Pofiber
  • 2 st ägg
  • 50 g Smör
  • 2 dl Smetana
  • Ägg till pensling
  • Vallmofrön att toppa med

Köksutrustning du kan behöva

  • Bunke
  • Elvisp
  • Bakplåtspapper

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke.
  • Smält smöret och låt det svalna något.
  • Vispa äggen fluffiga i några minuter.
  • Vispa ner smetana och det smälta smöret. Se till att det blandats bra.
  • Vispa ner de torra ingredienserna i äggsmeten och låt smeten svälla 5-10 minuter.
  • Blöt händerna och forma 8 lika stora bullar. Placera dessa på en plåt med bakplåtspapper.
  • Pensla bullarna med lite uppvispat ägg och toppa med lite vallmofrön.
  • Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 10-12 minuter.
  • Ta ut bullarna och låt dom svalna på ett galler.