Go Back
+ servings
En skål med köttbullar i en röd soppa med grönsaker som paprika och lök.
Print
4 av 1 röst

Nikkaluoktasoppa med älgfrikadeller

Förberedelser15 minuter
Active Time20 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Soppa
Yield: 4
Author: Johan

Materials

  • 400 g Älgfärs
  • 2 st ägg
  • 2-3 msk Grädde
  • 300 g Strimlad vitkål
  • 1 st Purjolök
  • 2 st Paprikor
  • 2 msk Tomatpuré
  • 2 msk Senap
  • 2 msk Soya
  • 1 l Vatten eller buljong
  • 2 st Köttbuljongtärningar
  • Smör
  • 2 st Lagerblad
  • 1 msk Hel svartpeppar
  • 1 msk Paprikapulver
  • Ev. Persilja

Instruktioner

Soppan

  • Strimla allt och stek det i smör. Häll sedan över allt i en stor kastrull. Häll vatten över samt övriga ingredienser. Koka ungefär 20 minuter

Älgfrikadeller

  • Blanda färs, ägg och så mycket grädde att det blir en smidig smet. Gör små frikadeller som får koka med soppan.