Go Back
+ servings
Ett bröd gjort av frön och nötter, skuret i skivor och placerat på en skärbräda.
Print
4,57 av 23 röster

Nötbröd - LCHF

Förberedelser15 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 15 minuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 6 st ägg (stora)
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 150 g Solroskärnor
  • 150 g pumpakärnor
  • 100 g sesamfrön (Skalade)
  • 100 g linfrön (Hela)
  • 100 g sötmandel
  • 100 g hasselnötter
  • 100 g valnötter

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 160 grader. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.
  • Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke.
  • Häll upp smeten i brödformen och platta till ytan så att det blir jämnt och fint.
  • Ställ in i mitten av ugnen och grädda i 60 minuter.
  • Ta ut limpan och ta ur den ur formen. Lägg den på ett galler och täck med en handduk tills den har svalnat.