Oopsies
Oopsies är ett enkelt och klassiskt recept på fluffiga enkla bröd som nog de flesta som ätit lchf eller keto ett tag kommit i kontakt med. Gott till frukost!
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time25 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Bröd & kex, Lättlagat
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 3 st ägg
- 100 g färskost (naturell)
- 1 nypa salt
- 3 droppar vitvinsvinäger
- 1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 150 grader.
Separera äggen så du har vitor i en bunke och gulor i en annan bunke.
Tillsätt salt och vinäger i äggvitan och vispa till ett hårt skum.
Blanda ihop äggulor, färskost och bakpulvret till en jämn smet.
Vänd ner ost- och äggblandningen i äggvitorna. Vispa inte utan vänd ner med en slickepott.
Klicka upp 8 lika stora högar på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Strö lite vallmofrön/sesamfrön/chiafrön över om du vill.Ställ in i ugnen och grädda i 25 minuter.
Ta ut och låt svalna lite.