Go Back
+ servings
Nygräddade Oopsies bröd på en plåt med bakpapper, toppade med sesamfrön.
Print
4 av 14 röster

Oopsies

Oopsies är ett enkelt och klassiskt recept på fluffiga enkla bröd som nog de flesta som ätit lchf eller keto ett tag kommit i kontakt med. Gott till frukost!
Förberedelser5 minuter
Active Time25 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Bröd & kex, Lättlagat
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 3 st ägg
  • 100 g färskost (naturell)
  • 1 nypa salt
  • 3 droppar vitvinsvinäger
  • 1 tsk bakpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Separera äggen så du har vitor i en bunke och gulor i en annan bunke.
  • Tillsätt salt och vinäger i äggvitan och vispa till ett hårt skum.
  • Blanda ihop äggulor, färskost och bakpulvret till en jämn smet.
  • Vänd ner ost- och äggblandningen i äggvitorna. Vispa inte utan vänd ner med en slickepott.
  • Klicka upp 8 lika stora högar på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Strö lite vallmofrön/sesamfrön/chiafrön över om du vill.Ställ in i ugnen och grädda i 25 minuter.
  • Ta ut och låt svalna lite.

Video