Go Back
+ servings
Ugnsbakad laxfilé med skivor av citron och örter på en plåt.
Print
5 av 2 röster

Örtbakad laxsida i ugn

En örtbakad laxsida är ett otroligt enkelt och gott recept som du utan problem snor ihop på tio minuter och sen sköter den sig själv. Riktigt lättlagat!
Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Fisk & skaldjur, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Keyword: laga fisk i ugnen, lättlagad mat, lax i ugn
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Equipment

  • Stektermometer

Materials

  • 1 Laxsida, benfri
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Hackade färska örter
  • 1 st Citron
  • 50 g Smör

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 90 grader och ta fram en ugnsplåt som du lägger ett bakplåtspapper på.
  • Salta och peppra laxsidan. Var inte rädd för att använda rätt mycket salt.
  • Hacka alla örter och fördela jämnt över laxsidan.
    Laxfilé täckt med hackade örter på ett papper.
  • Skiva citronen och placera ut skivorna ovanpå örterna.
    Laxfilé med citronskivor och hackade örter på en bakplåt.
  • Lägg smöret ovanpå citronerna, jämnt fördelat över hela laxsidan. Ett tips är att hyvla kylskåpskallt smör.
    En bit lax med skivor av smör och hackade örter på toppen, placerad på bakpapper.
  • Sätt i en stektermometer i mitten av tjockaste delen.
  • Ställ in laxen i ugnen och låt den gå till 52-56 grader lite beroende på hur du tycker om din lax.

Anteckning

Lite förslag på olika tillbehör du kan servera till denna örtbakade laxsida: