Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
5
av
2
röster
Örtbakad laxsida i ugn
En örtbakad laxsida är ett otroligt enkelt och gott recept som du utan problem snor ihop på tio minuter och sen sköter den sig själv. Riktigt lättlagat!
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
30
minuter
minuter
Total tid
40
minuter
minuter
Måltid:
Buffé/plockmat, Fisk & skaldjur, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Keyword:
laga fisk i ugnen, lättlagad mat, lax i ugn
Yield:
6
Author:
Lari Salminen
Equipment
Stektermometer
Materials
1
Laxsida, benfri
salt
nymalen svartpeppar
Hackade färska örter
1
st
Citron
50
g
Smör
Instruktioner
Sätt ugnen på 90 grader och ta fram en ugnsplåt som du lägger ett bakplåtspapper på.
Salta och peppra laxsidan. Var inte rädd för att använda rätt mycket
salt
.
Hacka alla örter och fördela jämnt över laxsidan.
Skiva citronen och placera ut skivorna ovanpå örterna.
Lägg smöret ovanpå citronerna, jämnt fördelat över hela laxsidan. Ett tips är att hyvla kylskåpskallt
smör
.
Sätt i en stektermometer i mitten av tjockaste delen.
Ställ in laxen i ugnen och låt den gå till 52-56 grader lite beroende på hur du tycker om din lax.
Anteckning
Lite förslag på olika tillbehör du kan servera till denna örtbakade laxsida:
Skogssvampsås
Skarpsås
Långbakad kål
Gräddstuvad vitkål
Vitkålsmos