Go Back
+ servings
En tallrik med pasta, sås och grönsaker, garnerad med hackad persilja.
Print
4,20 av 5 röster

Ost- och skinksås

En klassisk ost- och skinksås är ju en hederlig pastasås och om du äter lchf kan du äta den tillsammans med till exempel shiratakinudlar. Mycket gott!
Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Lättlagat, Såser & röror
Kök: Skandinaviskt
Keyword: krämig pastasås, pastasås
Yield: 4 portioner
Calories: 942kcal
Author: Lari Salminen

Materials

  • 400 g Skinka, tärnad/strimlad
  • 120 g Purjolök
  • 2 Vitlöksklyftor (hackade)
  • 5 dl Grädde
  • 2 dl Smetana
  • 1 msk Kalvfond (koncentrerad)
  • 0,5 tsk Paprikapulver
  • 150 g Riven ost
  • Olivolja

Instruktioner

  • Strimla purjolöken och fräsen den tillsammans med vitlöken och skinkan i en stor stekpanna.
  • Häll på grädde, smetana, kalvfond och paprikapulver. Peppra lite med nymalen svartpeppar. Koka upp och låt puttra cirka 10 minuter. Såsen skall ha fått en lite krämig konsistens.
  • Tillsätt osten och låt det hela blandas ihop så osten smälter och såsen blir varm igen. Servera med önskat tillbehör.

Nutrition

Calories: 942kcal | Kolhydrater: 12g | Protein: 36g | Fett: 84g | Fiber: 1g