Go Back
+ servings
En plåt med gratinerad sparris täckt av ost och vitlök, med färsk sparris vid sidan.
Print
Inga röster än

Ost- och vitlöksgratinerad sparris

Ost- och vitlöksgratinerad sparris är ett himla enkelt och gott recept på tillbehör som du kan göra framförallt på sommaren när det är sparrisens högsäsong.
Total tid25 minuter
Måltid: Lättlagat, Tillbehör, Vegetariskt
Keyword: enkelt, glutenfritt, sommar
Yield: 4 portioner
Calories: 263kcal
Author: Lari Salminen

Materials

  • 450 g grön sparris rensade och klara
  • 2 msk olivolja
  • 4 st vitlöksklyftor hackade/rivna
  • 100 g Riven mozzarella
  • 100 g Riven cheddarost eller annan lagrad ost
  • nymalen svartpeppar
  • flingsalt

Instruktioner

  • Sätt igång ugnen på 215°C.
  • Lägg sparrisen i en lagom stor ugnsfast form. Sparrisen ska helst inte ligga omlott.
  • Ringla olivolja över sparrisen och tillsätt hakad vitlök, flingsalt och svartpeppar. Blanda runt lite och jämna ut sparrisen sedan igen.
  • Ställ in sparrisen i ugnen i cirka 10 minuter så att dom får mjukna lite.
  • Ta ut sparrisen och fördela osten över.
  • Sätt ugnen på grill och ställ in sparrisen i ugnen i cirka 5 minuter tills det att osten har smält och fått fin färg.
  • Ta ut och toppa med lite hackade färska örter som du tycker om och pressa lite citron över. Servera direkt!
    En plåt med gratinerad sparris toppad med ost och vitlök, med en gyllenbrun yta.

Nutrition

Kalorier: 263kcal | Kolhydrater: 6g | Protein: 14g | Fett: 21g | Fiber: 2g