Go Back
+ servings
En person håller ett ostchip i handen, med en gyllenbrun yta och en krispig konsistens.
Print
3,80 av 35 röster

Ostchips

Förberedelser5 minuter
Active Time10 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Lättlagat, Snacks & tilltugg, Tillbehör
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 100 g riven ost
  • Några nypor paprikapulver
  • Några nypor vitlökspulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Ta fram en plåt och lägg ett bakplåtspapper på det.
  • Fördela osten i cirka 10 högar (ju mindre högar ju mindre chips) med plats mellan högarna. Osten kommer smälta ut i ugnen.
  • Strö lite paprikapulver och lite vitlökspulver över varje hög.
  • Ställ in i ugnen och låt gräddas cirka 10 minuter .
  • OBS! Alla ugnar är olika och det gäller att hålla koll på chipsen hela tiden. Det kan behövas 8 minuter och ibland 12.
  • När chipsen har smält ut ordentligt och blivit gyllene i färgen tar du ut de och låter de svalna.