Ostchips med löjrom och smetana
Dessa ostchips med löjrom och smetana är det ultimata tilltugget som även funkar att servera som en lättare förrätt. Gott, enkelt och lyxigt!
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid15 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Fisk & skaldjur, Förrätt, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Lättlagat, Snacks & tilltugg
Author: Lari Salminen
- Riven ost
- Smetana
- Löjrom
- Färsk dill
- Citron
Sätt ugnen på 225°C.
Ta en muffinsform och lägg cirka 1 msk riven ost i botten av varje hål.
Ställ in i ugnen och grädda tills det att osten har fått färg och blivit lite åt det krispiga hållet. Cirka 7-12 minuter beroende på din ugn.
Det ska inte bara vara smält ost, utan den ska vara tillagad, dvs ha fått lite gyllene färg.
Ta ut ostchipsen och låt dom svalna.
Lyft sedan ur dom försiktigt ur muffinsformen och lägg dom på ett hushållspapper så att överflödigt fett kan rinna av.
Lägg sedan på en liten klick smetana och en klick löjrom på varje ostchips.
Garnera med en liten dillvippa och en liten liten bit citron utan skal.
Ställ fram och låt gästerna gå och plocka.
Avnjutes med ett gott glas champagne eller ett torrt vin.