Go Back
Ostchips toppade med löjrom, citron och dill på en träbricka.
Print
5 av 2 röster

Ostchips med löjrom och smetana

Dessa ostchips med löjrom och smetana är det ultimata tilltugget som även funkar att servera som en lättare förrätt. Gott, enkelt och lyxigt!
Förberedelser5 minuter
Active Time10 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Fisk & skaldjur, Förrätt, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Lättlagat, Snacks & tilltugg
Author: Lari Salminen

Materials

  • Riven ost
  • Smetana
  • Löjrom
  • Färsk dill
  • Citron

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Ta en muffinsform och lägg cirka 1 msk riven ost i botten av varje hål.
  • Ställ in i ugnen och grädda tills det att osten har fått färg och blivit lite åt det krispiga hållet. Cirka 7-12 minuter beroende på din ugn. Det ska inte bara vara smält ost, utan den ska vara tillagad, dvs ha fått lite gyllene färg.
  • Ta ut ostchipsen och låt dom svalna. Lyft sedan ur dom försiktigt ur muffinsformen och lägg dom på ett hushållspapper så att överflödigt fett kan rinna av.
  • Lägg sedan på en liten klick smetana och en klick löjrom på varje ostchips. Garnera med en liten dillvippa och en liten liten bit citron utan skal.
  • Ställ fram och låt gästerna gå och plocka. Avnjutes med ett gott glas champagne eller ett torrt vin.
    Ostchips toppade med löjrom, gräddfil och dill på en träskärbräda.