Keyword: goda kycklingrecept, recept med kycklingfilé
Yield: 4portioner
Calories: 745kcal
Author: Lari Salminen
Materials
700gkycklingfiléfinhackad
2stmedelstora ägg
0,8dlmandelmjöl
2,4dlriven mozzarellaost
0,6dlriven parmesanost
3mskinlagda jalapeñoshackade
1salladslökskivad + extra till garnering
2matskedarpersiljahackad
½teskedvitlökspulver
En nypa salt och nymalen svartpeppar
Oljatill stekning
Instruktioner
Blanda tärnad kyckling, mandelmjöl, ägg, mozzarella, parmesan, salladslök, jalapeño, persilja, vitlökspulver, salt och peppar i en stor skål. Se till att allt är väl blandat.
Hetta upp olja i en stor non-stick panna på medellåg värme. Använd en glasskopa eller en stor sked för att skopa upp kycklingblandningen och för över den till pannan, platta sedan till den något för att göra en biff. Överfyll inte pannan, tillaga biffarna i omgångar hellre än att du steker för många på en och samma gång.
Stek tills de är gyllenbruna på båda sidor, ca 6-8 minuter. Se till att steka dina kycklingbiffar på medellåg värme, annars kommer de att brännas på utsidan och inte bli tillräckligt tillagade på insidan.
Garnera med mer skivad salladslök och servera omedelbart med någon typ av dipp.