Go Back
+ servings
En stapel av kycklingbiffar med grönsaker och en klick sås på toppen.
Print
Inga röster än

Ostiga kycklingbiffar

Total tid30 minuter
Måltid: Huvudrätt, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch
Kök: Amerikanskt
Keyword: goda kycklingrecept, recept med kycklingfilé
Yield: 4 portioner
Calories: 745kcal
Author: Lari Salminen

Materials

  • 700 g kycklingfilé finhackad
  • 2 st medelstora ägg
  • 0,8 dl mandelmjöl
  • 2,4 dl riven mozzarellaost
  • 0,6 dl riven parmesanost
  • 3 msk inlagda jalapeños hackade
  • 1 salladslök skivad + extra till garnering
  • 2 matskedar persilja hackad
  • ½ tesked vitlökspulver
  • En nypa salt och nymalen svartpeppar
  • Olja till stekning

Instruktioner

  • Blanda tärnad kyckling, mandelmjöl, ägg, mozzarella, parmesan, salladslök, jalapeño, persilja, vitlökspulver, salt och peppar i en stor skål. Se till att allt är väl blandat.
  • Hetta upp olja i en stor non-stick panna på medellåg värme. Använd en glasskopa eller en stor sked för att skopa upp kycklingblandningen och för över den till pannan, platta sedan till den något för att göra en biff. Överfyll inte pannan, tillaga biffarna i omgångar hellre än att du steker för många på en och samma gång.
  • Stek tills de är gyllenbruna på båda sidor, ca 6-8 minuter. Se till att steka dina kycklingbiffar på medellåg värme, annars kommer de att brännas på utsidan och inte bli tillräckligt tillagade på insidan.
  • Garnera med mer skivad salladslök och servera omedelbart med någon typ av dipp.

Nutrition

Calories: 745kcal | Kolhydrater: 9g | Protein: 51g | Fett: 57g | Fiber: 2g