Go Back
+ servings
Skål med paprikasås och en tallrik med lax och grönsaksröra i bakgrunden.
Print
Inga röster än

Paprikasmörsås

Förberedelser5 minuter
Active Time20 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Såser & röror
Yield: 3
Author: Lari Salminen

Materials

  • 200 g röd paprika
  • 30 g gul lök
  • 3,5 dl vatten
  • 2 tsk grönsaksfond (koncentrerad)
  • 80 g smör
  • 5 g vitlök

Instruktioner

  • Skär ner paprikan, vitlöken och löken i lite mindre bitar.
  • Fräs grönsakerna i lite av smöret (cirka 10 gram) så att de mjuknar lite. De skall inte få färg!
  • Slå på vatten och grönsaksfond. Peppra lite med nymalen svartpeppar. Låt koka upp och puttra tills det att paprikan är mjuk igenom. Cirka 10-15 minuter.
  • Häll allt i en mixer och mixa ihop det till en slät sås.
  • Tillsätt smöret i små klickar i taget under tiden som mixern går.
  • Häll upp i en kastrull igen och smaka av med salt och peppar och värm upp såsen innan det är dags att servera. Om såsen är lite tjock, så kan du spä den med lite vatten.