Go Back
+ servings
En skål med gyllenbruna parmesanäggchips som är strödda med riven parmesan.
Print
2,40 av 10 röster

Parmesan och äggchips

Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Lättlagat, Snacks & tilltugg
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 st äggvitor
  • 0,5 tsk vatten
  • 1 nypa vitlökspulver
  • 1 nypa salt
  • 1 dl färsk parmesan (riven)

Instruktioner

  • Blanda äggvitor, vatten, salt och vitlökspulver i en skål. Vispa upp det tills det blir lite skummigt.
  • Ta en muffinsplåt och smörj den med lite olja/smör i botten på varje grop.
  • Häll lite lite äggvita i botten och strö lite parmesan ovanpå. Det är bra om det är så tunt som möjligt.
  • Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 15 minuter, eller tills det att de blivit krispiga. När de svalnar så stelnar de lite till.