Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
2,40
av
10
röster
Parmesan och äggchips
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
15
minuter
minuter
Total tid
25
minuter
minuter
Måltid:
Lättlagat, Snacks & tilltugg
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
4
st
äggvitor
0,5
tsk
vatten
1
nypa
vitlökspulver
1
nypa
salt
1
dl
färsk parmesan (riven)
Instruktioner
Blanda äggvitor, vatten, salt och vitlökspulver i en skål. Vispa upp det tills det blir lite skummigt.
Ta en muffinsplåt och smörj den med lite olja/smör i botten på varje grop.
Häll lite lite äggvita i botten och strö lite parmesan ovanpå. Det är bra om det är så tunt som möjligt.
Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 15 minuter, eller tills det att de blivit krispiga. När de svalnar så stelnar de lite till.