Go Back
+ servings
Grillad fiskfilé med örter och olja i en vit ugnsform.
Print
Inga röster än

Parmesanbakad sejfilé

Parmesanbakad sejfilé är ett superenkelt och gott lchf-recept som passar dig som äter lchf eller keto, men även dig som äter mer standardkost. Gott för alla!
Förberedelser5 minuter
Active Time20 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g Sejfilé (skinnfri)
  • 3 dl Riven parmesanost
  • 75 g Smör
  • 1 msk Pressad citron
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 msk Hackad bladpersilja

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C (varmluft).
  • Lägg upp fisken i en ugnsfast form. Pressa lite citron över. Salta och peppra.
  • Fördela den rivna parmesanosten jämnt över fisken.
  • Fördela smöret över det hela. Använd gärna en osthyvel och hyvla kylskåpskallt smör.
  • Strö lite persilja över.
  • Sätt in i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
  • Ta ut och servera med en kall sås och lite grönsaker.
    Parmesanbakad sejfilé med örter och olja i en ugnsform.