Go Back
+ servings
Print
Inga röster än

Parmesangratinerad torskrygg

Parmesangratinerad torskrygg är fantastiskt enkelt och gott. En lyxig fiskrätt som inte kräver alls mycket insats i köket.
Förberedelser40 minuter
Active Time20 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Fisk & skaldjur, Lättlagat, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g Torskrygg
  • 1,5 dl Riven parmesanost
  • 0,5 dl Rivna fläsksvålar
  • 1 st Citron
  • 0,5 dl Hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm Peppar, nymalen
  • Smör till stekning
  • 1 msk Olivolja

Lag för att rimma torsken

  • 1 l Kallt vatten
  • 2 msk salt

Instruktioner

Rimma torsken

  • Blanda salt och vatten tills det att saltet har lösts upp helt.
  • Lägg i portionsbitarna med torskrygg i lagen och låt den ligga där 30 minuter.

Tillaga torskryggen

  • Plocka upp torsken ur lagen och lägg den på hushållspapper och torka av den ordentligt.
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Riv citronskalet från citronen, spara resten av citronen, för den ska vi använda för att pressa saften ur sen.
  • Riv parmesanosten. Hacka persiljan.
  • Blanda ihop parmesanost, citronskal, persilja, krossade fläsksvålar (eller pofiber/mandelmjöl), salt och peppar.
  • Bryn på torsken snabbt i smör en het panna så att den får lite färg på båda sidor.
  • Har du en stekpanna som tål ugn, så kan du låta torsken ligga kvar i den, annars flyttar du över den till en ugnsfast form.
  • Fördela ostblandningen över torsken.
  • Ringla lite olivolja över och pressa på lite citron.
  • Ställ in i ugnen och gratinera fisken cirka 10-15 minuter tills det att fisken är klar och har fått fin färg.
  • Ta ut direkt och servera med goda tillbehör.