Parmesanpanerad kycklingfilé
Parmesanpanerad kycklingfilé är ett underbart gott sätt att tillaga kycklingfilé på. Osten och kryddorna ger en härlig smak till kycklingen.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid25 minuter minuter
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 3
Author: Lari Salminen
- 500 g Kycklingfilé
- 0,5 tsk Vitlökspulver
- 1 tsk Italiensk salladskrydda
- 0,5 tsk salt
- 0,25 tsk nymalen svartpeppar
- 1 st ägg
- 2 dl Riven parmesanost
- Olja att steka i
Placera kycklingbrösten på en skärbräda och skär dem horisontellt i två tunna delar. Krydda båda sidorna med vitlökspulver, örter, salt och peppar; Ställ åt sidan.
Vispa ägget i en djup tallrik.
Häll ut den rivna parmesanosten på en annan tallrik.
Doppa varje kycklingfilé i ägget och låt överflödet rinna av.
Tryck filén i parmesanosten för att täcka den. Vänd och täck den andra sidan.
Upprepa med de återstående kycklingbitarna.
Värm oljan i en stor stekpanna med non-stickbeläggning över medelhög värme.
OBS! Det är viktigt att använda olja och inte smör till detta, för annars bränner det vid på tok för lätt.
Använd smaklös kokosolja eller rapsolja.
Placera kycklingfiléerna i pannan och låt dom ligga, RÖR INTE omkring dem.
Efter 3-4 minuter så kan du lyfta försiktigt för att se så att det inte bränner vid.
Stek i 5-6 minuter på varje sida, vänd bara en gång, tills de är gyllene och knapriga.
Om du har en digital stektermometer, så kan du med fördel kontrollera att du har en innertemperatur på tjockaste delen av kycklingen som gått upp till minst 72°C. Då kan du ta bort kycklingen och lägga upp för servering.