Go Back
+ servings
En blå skål med flera stekta köttbullar som har en gyllenbrun yta.
Print
3,67 av 15 röster

Peggys kantarell- och baconbiffar

Förberedelser15 minuter
Active Time30 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

Biffarna

  • 250 g Färska kantareller
  • 2 Paket bacon
  • 1 Gul lök
  • 1 kg Köttfärs
  • 2 dl Grädde
  • 2 ägg
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk Malen vitpeppar

Såsen

  • 2 dl Grädde
  • 1 dl Smetana
  • 1 msk Koncentrerad kalvfond
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Lite soja

Instruktioner

Biffarna

  • Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka löken.
  • Fräs svamp, lök och bacon i lite matfett tills all vätska har kokat in och svampen har fått lite färg. Låt röran svalna.
    Blandning av stekt svamp och bacon i en svart stekpanna.
  • Blanda färs, ägg, grädde, salt, peppar och svampröran. Arbeta det till en smidig smet.
  • Forma biffar och bryn dem i smör. Lägg dem i en ugnsform i 200 grader och låt dem ligga där och bli genomstekta där.

Såsen

  • När alla biffar är stekta, häll grädde och smetana i pannan och låt såsen puttra en stund. Häll samtidigt i kalvfond och lite soja och smaka av med salt och peppar. Häll även i skyn som bildats i formen där biffarna ligger.
  • Servera gärna med blomkåls- och broccolipuré.