Go Back
En tallrik med kött i gräddsås och brysselkål på sidan.
Print
5 av 1 röst

Pepparrotskött med märgben

Pepparrotskött med märgben är en ljuvlig rätt med klassiska smaker. Just denna är gjord på älgkött, men går absolut att göra på nötkött med.
Förberedelser1 timme
Active Time2 timmar
Total tid3 timmar
Måltid: Grytor, Kött
Author: Johan

Materials

  • 1 kg Grytbitar av älg (eller högrev av ko)
  • 2 st Sågade märgben
  • 1 st Gul lök
  • 4 st Morötter
  • 1 msk Hel vitpeppar
  • 2 st Lagerblad
  • 5 dl Creme fraiche
  • 3 msk Ättiksprit
  • 150 g Finriven pepparrot
  • Salt och peppar
  • 2 msk Egengjord älgfond eller köttbuljongtärning

Instruktioner

  • Lägg i märgbenen i grytan med lite smör och låt de småfräsa en stund. Brynt sedan köttet och löken. Häll sedan vatten så det täcker. Låt koka upp och skumma väl. Lägg sedan i alla kryddorna samt morötterna och låt den puttra under lock i ungefär 2 timmar (eller till köttet är mört). Lyft ur märgbenen och skrapa ur märgen. Finhacka den och lägg tillbaka det i grytan. Häll sedan i creame fraiche och låt det koka sig tjock. Ingen redning krävs. Tillsätt sedan den rivna pepparroten (den reder såsen också) och låt koka en liten stund. Spara lite för att strö över som garnityr. Smaka sedan utav med ättikan. Serveras med fördel med ungsrostad brysselkål.