Go Back
+ servings
En tallrik med stekt kött, sås, broccoli och körsbärstomater.
Print
3,75 av 4 röster

Pepparsås

Förberedelser5 minuter
Active Time20 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Såser & röror
Yield: 6
Author: Amonazon

Materials

  • 2 msk smör
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 tsk grönpeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk tamarisoja
  • 2 msk cognac kan tas bort om önskat
  • Lite cayennepeppar
  • 2 tsk grönpeppar i lag
  • 3 msk färskost

Instruktioner

  • Mortla pepparn och stek i smör.
  • Hacka och stek lök med pepparn.
  • Stek tomatpuré med pepparn och löken.
  • Blanda vätskorna och häll i kastrullen
  • Dofta över kajennpeppar
  • Vispa ner Philadelphiaost (ist.f. att reda med maizena)
  • Häll ner grönpeppar i lag.
  • Låt allt puttra på låg värme ca 15-20 minuter tills såsen tjocknat