Go Back
+ servings
En skål med nygrillade köttbullar som har en gyllenbrun yta.
Print
Inga röster än

Persiljejärpar

Förberedelser25 minuter
Active Time15 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Kött, Köttfärsrecept
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g köttfärs
  • 2 st ägg
  • 4 msk pofiber
  • 100 g gul lök
  • 10 g vitlök
  • 5 msk Grädde
  • 4 msk färsk persilja, hackad
  • 1 msk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Hacka löken och vitlöken så fint du bara kan.
  • Blanda alla ingredienser i en bunke till en fin färs.
  • Gör ett stekprov och smaka av hur salt och pepparnivån är. Krydda ytterligare om det behövs.
  • Forma till små järpar i önskad storlek och stek i smör och olivolja.
  • Är de inte helt genomstekta när de har fått fin färg, kan du köra dem i ugnen på 150 grader tills det att de är genomstekta.