Go Back
+ servings
Pestogratinerad kycklingfilé serverad med grönsaksblandning på en vit tallrik.
Print
4 av 4 röster

Pestogratinerad kycklingfilé

Förberedelser10 minuter
Active Time35 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Gratänger, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1,5 dl grädde 40%
  • 3 dl crème fraiche
  • 130 g pesto
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 0,5 tsk salt
  • 1 nypa nymalen svartpeppar
  • 20 g smör till stekning
  • 1 nypa salt för kryddning
  • 100 g riven ost

Instruktioner

  • Dela kycklingfiléerna på mitten på längden.
  • Bryn dem i smöret och salt och peppra lite.
  • Placera dem i en ugnsfast form när de har fått fin färg runt om.
  • Blanda ihop crème fraiche, grädde, pesto, fonden och salt och peppar. Häll såsen över kycklingen.
  • Strö riven ost över och ställ in i ugnen.
  • Gratinera på 200 grader i cirka 25 minuter, tills det att gratängen har fått fin färg och kycklingen är genomstekt.
  • Tag ut och servera.