Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
4
av
4
röster
Pestogratinerad kycklingfilé
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
35
minuter
minuter
Total tid
45
minuter
minuter
Måltid:
Gratänger, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
4
st
kycklingfiléer
1,5
dl
grädde 40%
3
dl
crème fraiche
130
g
pesto
1
msk
koncentrerad kycklingfond
0,5
tsk
salt
1
nypa
nymalen svartpeppar
20
g
smör till stekning
1
nypa
salt för kryddning
100
g
riven ost
Instruktioner
Dela kycklingfiléerna på mitten på längden.
Bryn dem i smöret och salt och peppra lite.
Placera dem i en ugnsfast form när de har fått fin färg runt om.
Blanda ihop crème fraiche, grädde, pesto, fonden och salt och peppar. Häll såsen över kycklingen.
Strö riven ost över och ställ in i ugnen.
Gratinera på 200 grader i cirka 25 minuter, tills det att gratängen har fått fin färg och kycklingen är genomstekt.
Tag ut och servera.