Pizza - Blomkålsbotten
LCHF-pizza med blomkålsbotten – glutenfritt, krispigt och riktigt gott! Perfekt när du vill ha pizza utan mjöl och onödiga kolhydrater.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid25 minuter minuter
Måltid: Pizza, Snabbmat
Kök: Amerikanskt, Italienskt
Keyword: ketopizza, ketorecept, lchf-pizza, lchfrecept
Yield: 2 pizzor
Author: Lari Salminen
- 400 g blomkål
- 150 g riven ost
- 2 st ägg
- 0,5 tsk salt
- 1 krm nymalen svartpeppar
- 1 krm torkad oregano
- 1 krm torkad basilika
Mixa sönder blomkålen så mycket du bara kan i en matberedare (det går även att riva den så fint som möjligt).
Lägg den i en ren handduk och pressa ut så mycket vätska som möjligt ur blomkålen.
Blanda ihop med övriga ingredienser till en deg/smet.
Platta ut degen jämnt på en bakplåtsklädd plåt. Försök att sprida ut det över hela plåten. Degen kan kännas grynig, men det gör inget för det kommer att smälta ut sen och jämna ut sig.
Grädda i ugnen i cirka 10 minuter på 225 grader.
Ta ut pizzabotten och ha på den fyllning som du vill ha. Grädda i ytterligare 10 minuter sen.