Pressgurka
Detta receptet på pressgurka är ett recept som är helt utan raffinerat socker och det passar perfekt för dig som äter lchf eller är diabetiker.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time5 minuter minuter
Total tid15 minuter minuter
Måltid: Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 6
Author: Lari Salminen
- 400 g gurka
- 6 msk Ättiksprit
- 5 msk sötning
- 2 dl vatten
- 5 msk persilja
- 1 krm vitpeppar
- 1 tsk salt
Skiva gurkan tunt. Välj själv o du vill ha skalet på eller inte. Jag tycker det ger både smak och färg så jag brukar behålla det på.
Lägg den skivade gurkan i en bunke/skål och strö saltet över gurkan. Blanda ihop lite.
Placera en tallrik eller annan skål över och lägg en vikt ovanpå. Detta för att skapa press (därav pressgurka).
Låt stå i cirka 30 minuter.
Blanda alla de andra ingredienserna i en skål och rör runt så att sötningen löses upp.
Häll av vätskan från gurkan och flytta över gurkan till en väl rengjord burk.
Slå lagen över gurkan, rör om och ställ kallt i ett par timmar.