Go Back
+ servings
En glasburk med inlagda gurkor och grönsaker, omgiven av skivor av gurka och persilja.
Print
4,84 av 18 röster

Pressgurka

Detta receptet på pressgurka är ett recept som är helt utan raffinerat socker och det passar perfekt för dig som äter lchf eller är diabetiker.
Förberedelser10 minuter
Active Time5 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Equipment

  • Mandolin
  • Bunke

Materials

  • 400 g gurka
  • 6 msk Ättiksprit
  • 5 msk sötning
  • 2 dl vatten
  • 5 msk persilja
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  • Skiva gurkan tunt. Välj själv o du vill ha skalet på eller inte. Jag tycker det ger både smak och färg så jag brukar behålla det på.
    En grönsakshyvel med en hel gurka och skivade gurkor på en randig skärbräda.
  • Lägg den skivade gurkan i en bunke/skål och strö saltet över gurkan. Blanda ihop lite.
    En skål med skivade gurkor som är strödda med socker.
  • Placera en tallrik eller annan skål över och lägg en vikt ovanpå. Detta för att skapa press (därav pressgurka). Låt stå i cirka 30 minuter.
    Grå mortel med stöt placerad på en blå och svart underlägg.
  • Blanda alla de andra ingredienserna i en skål och rör runt så att sötningen löses upp.
  • Häll av vätskan från gurkan och flytta över gurkan till en väl rengjord burk.
    Glasburk med skivade gurkor inlagda i vätska, placerad på en träyta.
  • Slå lagen över gurkan, rör om och ställ kallt i ett par timmar.