Pulled pork (LCHF)
Pulled pork är om det är rätt tillagat helt magiskt gott. Detta receptet är anpassat för lchf, men jag lovar, det är lika gott som vanlig pulled pork.
Förberedelser20 minuter minuter
Active Time3 timmar t
Total tid3 timmar t 20 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Kött, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 1 kg Fläskkarré
- 1 dl Tomatpuré
- 2 tsk Smoked paprika
- 3 msk Tamarisoja
- 60 g Gul lök
- 20 g Vitlök
- 0,5 tsk Sambal oelek
- 1 tsk Spiskummin
- 1 msk salt
- 2 krm nymalen svartpeppar
Lägg karrén i en gjutjärnsgryta. Salta och peppra den runt om.
Mixa ihop de övriga ingredienserna till en fin kryddpasta.
Smeta in köttet med kryddpastan så att den är helt täckt med krydda överallt.
Sätt på locket på grytan och ställ in den i ugnen på 125 grader.
Låt stå i 4-5 timmar i ugnen. Vänd på köttet en gång i timmen och ös det med såsen varje gång du vänder det.
När köttet är klart skall det gå lätt att dra isär köttet med två gafflar. När du har gjort det så blandar du ihop kött och sås till en härlig köttröra. Smaka av med salt och peppar och servera direkt med goda tillbehör.