Go Back
+ servings
En tallrik med flera ost- och skinkquesadillas fyllda med avokado och grönsaker.
Print
3 av 2 röster

Quesadillas med brie och salami

Förberedelser30 minuter
Active Time10 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Lättlagat, Lunch
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

Tortillabröden

  • 2 dl Grädde
  • 2 dl Vatten
  • 4 ägg
  • 100 g Riven ost
  • 4 msk Fiberhusk
  • 3 dl Pofiber
  • 2 tsk Bakpulver
  • 4 floz salt
  • Olja

Fyllning

  • Brieost
  • Salami
  • Ruccola
  • Soltorkade tomater
  • Avokado
  • Riven ost
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

Tortillabröden

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Värm grädden och vattnet så det blir ljummet. Vispa ihop ägg, riven ost och gräddvattnet.
  • Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Blanda ihop allt till en deg och låt svälla i 10 minuter.
  • Fördela degen i 4 lika stora bitar. Ta en degklump och lägg på bakplåtspapper som du penslat med olja. Lägg plastfolie ovanpå och kavla sedan ut till en 3 mm tjock platta. Vill du ha helt perfekta runda tortillas, så lägg en tallrik som mått och skär runt den.
  • Ta av plastfolien och pensla lite olja på och grädda i 10 minuter. Ta ut tortillan när den börjar bli brun på kanterna. Låt svalna under bakduk!

Fyllning och tillagning

  • Skär brieosten i tunna skivor, hacka upp ruccolan och de soltorkade tomaterna, hacka avokadon i små bitar och riv osten.
  • Ta ett bröd och fördela fyllningen på den ena halvan. Vik över den andra halvan och stek det hela i en het panna med lite olja. Cirka 3-4 minuter på varje sida så att osten får smälta lite. Skär upp i bitar och servera direkt.
    En tortilla med salami, avokado, ost och grönsaker på en tallrik.