Go Back
+ servings
En skål med raberberglass dekorerad med mynta och en sked.
Print
3 av 1 röst

Rabarberglass

Förberedelser15 minuter
Active Time30 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Efterrätter, Glass
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1,5 dl Grädde
  • 2 msk sötning
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 1 Äggula
  • 1-2 rabarberstänger (beror på storlek)
  • 2 msk Sukrin Gold
  • 0,5 dl Vatten

Instruktioner

  • Skär rabarbern i bitar och koka upp den med vatten och sukrin gold. Låt den sedan puttra tills det att nästan all vätska kokat bort. Det skall bli en typ av puré. Ställ åt sidan för att svalna.
  • Vispa upp grädde, sukrin och vaniljpulver till en lättvispad grädde. Det ska inte vara hårdvispat. Blanda ner äggulan.
  • Tillsätt den avsvalnade rabarbercremen och blanda ihop.
  • Häll smeten i glassmaskinen och kör tills den är klar.