Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Rabarberkompott
Förberedelser
5
minuter
minuter
Active Time
15
minuter
minuter
Total tid
20
minuter
minuter
Måltid:
Sötsaker
Yield:
6
Author:
Lari Salminen
Materials
500
g
rabarber
3
msk
sötning
2
dl
vatten
0,5
st
vaniljstång
Instruktioner
Skölj och skär rabarbern i 1 cm stora bitar. Lägg 300 gram av dem i en kastrull.
Skär vaniljstången på mitten längs med och skrapa ur de fina svarta fröerna och lägg ner i kastrullen. Lägg även ner själva stången.
Tillsätt vatten och sötning och koka upp
Låt koka cirka fem minuter och rör om lite då och då.
Tillsätt de kvarvarande rabarberna och låt koka i ytterligare 10 minuter eller tills du har den konsistens du önskar.
Häll upp i en förvaringsburk och låt svalna.