Go Back
+ servings
Skål med rabarberkompott placerad på ett stort grönsaksblad med rabarberstänger bredvid.
Print
Inga röster än

Rabarberkompott

Förberedelser5 minuter
Active Time15 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Sötsaker
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 500 g rabarber
  • 3 msk sötning
  • 2 dl vatten
  • 0,5 st vaniljstång

Instruktioner

  • Skölj och skär rabarbern i 1 cm stora bitar. Lägg 300 gram av dem i en kastrull.
  • Skär vaniljstången på mitten längs med och skrapa ur de fina svarta fröerna och lägg ner i kastrullen. Lägg även ner själva stången.
  • Tillsätt vatten och sötning och koka upp
  • Låt koka cirka fem minuter och rör om lite då och då.
  • Tillsätt de kvarvarande rabarberna och låt koka i ytterligare 10 minuter eller tills du har den konsistens du önskar.
  • Häll upp i en förvaringsburk och låt svalna.