Go Back
+ servings
En portion rabarberpaj på en svart tallrik med vaniljsås bredvid, samt en ugnsform med mer paj.
Print
4,74 av 19 röster

Rabarberpaj - LCHF

Detta är en supergod rabarberpaj som även de som inte äter lchf älskar. Varje gång jag har gjort den, så har alla tyckt om den, oavsett kosthållning.
Förberedelser10 minuter
Active Time25 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter, Paj
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 200 g rabarber
  • 4 msk sötning
  • 1 tsk kanel
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl Riven kokos
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 50 g smör

Instruktioner

  • Skölj och skala rabarbern så att det är rent och fint.
  • Skär dem i bitar som är cirka 1 cm stora. Sprid ut dem i en ugnsfast form.
  • Strö cirka 1 msk av sötströn och kanelen över rabarbern. Mängden kanel är inte så noga, bara det är lite kanel jämnt fördelat över.
  • Vispa ihop smör, sötströ (2-3 msk), mandelmjöl, kokosflingor och vaniljpulvret till en smuldeg.
  • Fördela smulpajen över rabarbern.
    Rabarberpaj med smuldeg i en vit ugnsform, med rabarber under smuldegen.
  • Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 25 minuter. Rabarbern skall vara mjuk och smulpajen skall ha fått en vacker färg.
    Rabarberpaj med krispigt täcke i en vit ugnsform på ett träbord.
  • Låt pajen stå och svalna lite och servera den sedan med vispad grädde eller vaniljsås till.
    En portion rabarberpaj på en blå tallrik med vaniljsås bredvid.

Anteckning

Förslag på tillbehör: Superenkel vaniljsås