Go Back
+ servings
Två glasflaskor med röd dryck, placerade vid ett fönster.
Print
4 av 4 röster

Rabarbersaft

Rabarbersaft är ju något som är ett absolut måste att göra på sommaren. Denna magiskt goda dryck går att göra helt lchf-anpassad med, dvs sockerfri.
Förberedelser45 minuter
Active Time30 minuter
Total tid1 timme 15 minuter
Måltid: Drickbart, Mejerifritt
Yield: 20
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1,5 kg Färsk rabarber
  • 4-5 dl sötning
  • 1 st Citron
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 1,5 l Vatten
  • Atamon (valfritt)

Instruktioner

  • Skölj rabarbern och skär den i bitar, cirka 2-3 cm.
  • Blanda ihop rabarber, sötning och vaniljpulver i en rostfri kastrull eller bunke. Låt står och dra i cirka 30-40 minuter. Blanda runt lite då och då.
  • När sötningen har löst upp sig nästan helt, då tillsätter du pressad citron och vatten.
  • Rör om och koka upp. Låt det hela sedan sjuda på medelvärme i cirka 20-30 minuter tills det att rabarbern har fallit isär.
  • Sila av saften direkt genom en finmaskig sil eller silduk. Häll upp direkt på väl rengjorda flaskor. Koka gärna flaskorna innan.

Anteckning

Ett tips:
Spara rabarberköttet som du har silat av och tillsätt lite kanel och malen kardemumma i det. Detta är helt magiskt gott att ha till lite fet yoghurt och granola på morgonen.En liten rabarberkompott helt enkelt.
Rabarbersaft
Rabarbersaft