Rabarbersaft är ju något som är ett absolut måste att göra på sommaren. Denna magiskt goda dryck går att göra helt lchf-anpassad med, dvs sockerfri.
Förberedelser45 minuterminuter
Active Time30 minuterminuter
Total tid1 timmet15 minuterminuter
Måltid: Drickbart, Mejerifritt
Yield: 20
Author: Lari Salminen
Materials
1,5kgFärsk rabarber
4-5dlsötning
1stCitron
0,5tskVaniljpulver
1,5lVatten
Atamon(valfritt)
Instruktioner
Skölj rabarbern och skär den i bitar, cirka 2-3 cm.
Blanda ihop rabarber, sötning och vaniljpulver i en rostfri kastrull eller bunke. Låt står och dra i cirka 30-40 minuter.
Blanda runt lite då och då.
När sötningen har löst upp sig nästan helt, då tillsätter du pressad citron och vatten.
Rör om och koka upp.
Låt det hela sedan sjuda på medelvärme i cirka 20-30 minuter tills det att rabarbern har fallit isär.
Sila av saften direkt genom en finmaskig sil eller silduk.
Häll upp direkt på väl rengjorda flaskor. Koka gärna flaskorna innan.
Anteckning
Ett tips:Spara rabarberköttet som du har silat av och tillsätt lite kanel och malen kardemumma i det. Detta är helt magiskt gott att ha till lite fet yoghurt och granola på morgonen.En liten rabarberkompott helt enkelt.Rabarbersaft