Go Back
+ servings
En räkomelett med örter och parmesan i en stekpanna på en träyta.
Print
Inga röster än

Räkomelett med örter och parmesan

En snabb och lyxig lunch. Eller varför inte äta den till helgbrunchen?
Total tid20 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Frukost, Lättlagat, Lunch
Kök: Skandinaviskt
Keyword: enkel omelett, öppen omelett, skaldjursomelett
Yield: 4 portioner
Calories: 190kcal
Author: LC AVENUE

Materials

  • 400 g räkor
  • 8 st ägg
  • 8 msk grädde
  • 1 st färsk chili
  • Smör att steka i
  • Salt och peppar
  • Gräslök
  • Smörgåskrasse
  • Parmesanost

Instruktioner

  • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en bunke.
  • Hacka chilin och stek den därefter, ställ åt sidan.
  • Stek en omelett i taget (medelvärme), häll på parmesan och chili när äggen stelnat något.
  • Skaka stekpannan då och då så att ägget rinner ut i kanterna.
  • Toppa med räkor, gräslök och smörgåskrasse när omeletten stelnat helt, servera direkt.

Anteckning

Antingen så gör du en enda stor omelett, eller så delar du upp äggsmeten och gör fyra portionsomeletter. Det är helt en smaksak.

Nutrition

Calories: 190kcal | Kolhydrater: 1g | Protein: 21g | Fett: 12g | Fiber: 0,003g