Go Back
+ servings
En gratäng med rättika, fänkål och purjolök, täckt med ett lager av smält ost.
Print
5 av 1 röst

Rättikagratäng med fänkål och purjolök

Förberedelser30 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 30 minuter
Måltid: Gratänger, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 8
Author: johfro

Materials

  • 5 dl Grädde
  • 200 g Färskost
  • 2 st Rättikor
  • 1 st Fänkålshuvud
  • 1 st Stor purjolök
  • Vitlök
  • Salt peppar
  • Riven ost efter smak

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skiva rättikan tunt och blanchera dem i saltat vatten.
  • Skär upp fänkålen och purjolöken och fräs dem ordentligt i smör och olja. Salt och peppar. Lägg grönsakerna i en form och blanda ihop de.
  • Koka upp grädden med vitlök och färskosten. Häll det över grönsakerna.
  • Ställ in i ugnen och gratinera den i 30 minuter.
  • Tag ut gratängen och strö över rikligt med ost och in i ugnen igen i 10 min till.