Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
5
av 1 röst
Rättikagratäng med fänkål och purjolök
Förberedelser
30
minuter
minuter
Active Time
1
timme
t
Total tid
1
timme
t
30
minuter
minuter
Måltid:
Gratänger, Tillbehör, Vegetariskt
Yield:
8
Author:
johfro
Materials
5
dl
Grädde
200
g
Färskost
2
st
Rättikor
1
st
Fänkålshuvud
1
st
Stor purjolök
Vitlök
Salt peppar
Riven ost efter smak
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva rättikan tunt och blanchera dem i saltat vatten.
Skär upp fänkålen och purjolöken och fräs dem ordentligt i smör och olja. Salt och peppar. Lägg grönsakerna i en form och blanda ihop de.
Koka upp grädden med vitlök och färskosten. Häll det över grönsakerna.
Ställ in i ugnen och gratinera den i 30 minuter.
Tag ut gratängen och strö över rikligt med ost och in i ugnen igen i 10 min till.