Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Röd kebabsås
Måltid:
Såser & röror
Author:
Lari Salminen
Materials
1
Gul lök
1
Vitlöksklyfta
500
g
Passerade tomater
1
msk
Koncentrerad köttfond
1
tsk
Sambal oelek
1
dl
Vatten
1
floz
Paprikapulver
0,5
tsk
Spiskummin
0,5
tsk
Malen svartpeppar
2
msk
Tomatpuré
1
msk
Rödvinsvinäger
Salt efter smak
Olja till stekning
Instruktioner
Hacka lök och vitlök. Fräs det i lite olja.
Tillsätt övriga ingredienser. Koka upp. Låt puttra på svag värme i cirka 20 minuter.
Mixa ihop allt med stavmixer. Smaka av med salt och peppar samt ev. sambal oelek. Låt svalna.