Go Back
En grå ruta med texten 'Ingen bild tillgänglig' som indikerar att ingen bild är laddad.
Print
Inga röster än

Röd kebabsås

Måltid: Såser & röror
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 Gul lök
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 500 g Passerade tomater
  • 1 msk Koncentrerad köttfond
  • 1 tsk Sambal oelek
  • 1 dl Vatten
  • 1 floz Paprikapulver
  • 0,5 tsk Spiskummin
  • 0,5 tsk Malen svartpeppar
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 msk Rödvinsvinäger
  • Salt efter smak
  • Olja till stekning

Instruktioner

  • Hacka lök och vitlök. Fräs det i lite olja.
  • Tillsätt övriga ingredienser. Koka upp. Låt puttra på svag värme i cirka 20 minuter.
  • Mixa ihop allt med stavmixer. Smaka av med salt och peppar samt ev. sambal oelek. Låt svalna.