Go Back
+ servings
En skål med röd pesto som innehåller hackade ingredienser och en jämn konsistens.
Print
Inga röster än

Röd pesto

En röd pesto är ett riktigt trevligt alternativ till en helt vanlig ordinär pesto. Den är lite som en vanlig pesto, men med smak av tomater dessutom.
Måltid: Såser & röror
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2 st Tomater
  • 50 g Solroskärnor
  • 15 st Kärnfria gröna oliver
  • 15 st Basilikablad
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 dl Olivolja
  • 2 dl Parmesanost, riven

Instruktioner

  • Rosta solroskärnorna i en stekpanna. Skaka pannan hela tiden så att kärnorna blir jämnt rostade.
  • Lägg alla ingredienser i en matberedare förutom parmesanosten. Mixa ihop till en röra som är i din smak. Du kan göra den rätt så grov som på bilden, eller så mixar du den nästan slät.
    Ingredienser för röd pesto i en matberedare, inklusive tomat, basilika och solrosfrön.
  • Blanda ner den rivna parmesanosten och smaka av med salt och peppar.