Go Back
+ servings
Skål med kålrotspuré toppad med knaperstekt bacon.
Print
Inga röster än

Rostad blomkål och vitlökssoppa

Förberedelser40 minuter
Active Time10 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Lättlagat, Lunch, Soppa
Yield: 4
Author: Johan

Materials

  • 1 st Hel vitlök
  • 1 st Blomkålshuvud. Eller fryst.
  • 5 dl Crème fraiche (eller grädde)
  • 2 dl God buljong
  • 1 msk Hel svartpeppar
  • Salt och peppar
  • Olivolja

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Dela blomkålen i bitar. Lägg upp dom på en plåt med bakplåtspapper. Låt blomkålen och vitlöken gå i ugnen tills dess den känns mjuk. Höj sedan värmen och bränn utav ytan ganska rejält.
  • Mixa eller stöt blomkålen och vitlöken.
  • Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull och låt allt koka upp och koka några minuter.
  • Servera med lite knaperstekt bacon.