Rostbiff
En helstekt rostbiff i ugn som är helt perfekt stekt, det är magiskt gott! Toppen som kallskuret med en god sallad till så har man perfekt sommarmat.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time1 timme t 30 minuter minuter
Total tid1 timme t 40 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Kött, Lättlagat
Author: Lari Salminen
- 1 kg Rostbiff
- 1 msk Flingsalt
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- Smör och olja att steka i
Sätt ugnen på 110 grader.
Putsa köttet och bind upp det.
Salta och peppra köttet ordentligt.
Bryn köttet runt om i stekpanna i lite smör och olja.
Sätt in din stektermometer i mitten av den tjockaste delen på köttet. Det är själva spetsen på nålen som ska vara i mitten.
Ställ in köttet i ugnen.
Låt den stå i ugnen tills den är i rätt temperatur för ditt tycke.
Jag stekte min till 60° och då blir den ungefär medium (rosa).
Vill du ha genomstekt kött kör du till 70°.
Gillar du mer rött kött, så kan du ta den redan vid 56°.
Ta ut den ur ugnen och låt den nu stå och kallna.
Skär inte i den förrän den har svalnat, för då är det stor risk att köttsaften släpper och rinner ut.
Vill du äta den varm, låt den i så fall vila minst 10 minuter, helst 15-20 minuter.
Sen är det bara att skära tunna skivor och njuta av en helt perfekt rostbiff.
Lycka till!