Go Back
Helstekt rostbiff skuren i skivor på en träskärbräda med örter och blommor.
Print
4,80 av 5 röster

Rostbiff

En helstekt rostbiff i ugn som är helt perfekt stekt, det är magiskt gott! Toppen som kallskuret med en god sallad till så har man perfekt sommarmat.
Förberedelser10 minuter
Active Time1 timme 30 minuter
Total tid1 timme 40 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Kött, Lättlagat
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 kg Rostbiff
  • 1 msk Flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • Smör och olja att steka i

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 110 grader.
  • Putsa köttet och bind upp det.
    Helstekt rostbiff skuren i skivor på en skärbräda.
  • Salta och peppra köttet ordentligt.
    Helstekt rostbiff som är täckt med salt och peppar på en vit tallrik.
  • Bryn köttet runt om i stekpanna i lite smör och olja.
    Helstekt rostbiff som ligger i en stekpanna med fett och ånga runtom.
  • Sätt in din stektermometer i mitten av den tjockaste delen på köttet. Det är själva spetsen på nålen som ska vara i mitten. Ställ in köttet i ugnen.
    En helstekt rostbiff i en ugnsform som grillas i en ugn.
  • Låt den stå i ugnen tills den är i rätt temperatur för ditt tycke. Jag stekte min till 60° och då blir den ungefär medium (rosa). Vill du ha genomstekt kött kör du till 70°. Gillar du mer rött kött, så kan du ta den redan vid 56°.
  • Ta ut den ur ugnen och låt den nu stå och kallna. Skär inte i den förrän den har svalnat, för då är det stor risk att köttsaften släpper och rinner ut. Vill du äta den varm, låt den i så fall vila minst 10 minuter, helst 15-20 minuter.
  • Sen är det bara att skära tunna skivor och njuta av en helt perfekt rostbiff. Lycka till!