Go Back
+ servings
En tallrik med saffransbollar täckta av kokosflingor, placerade på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Saffransbollar

Små, gula och goda saffransbollar med massor av god saffranssmak. En perfekt liten efterrättskula att äta i juletider. Ett lite nyttigare alternativ!
Förberedelser5 minuter
Active Time5 minuter
Total tid10 minuter
Måltid: Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Lättlagat, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka utan ugn, julgodis
Yield: 6 bollar
Calories: 246kcal
Author: Lari Salminen

Materials

  • 100 g Riven kokos
  • 2 msk Sötning
  • 5 msk Grädde
  • 30 g Riven kokos
  • 0,5 g Saffran
  • 50 g Smör
  • 1 nypa Vaniljpulver
  • Riven kokos Att rulla i

Instruktioner

  • Börja med att blanda ihop 100 g kokosflingor, grädde och sötning. Låter detta stå och svälla lite 5-10 minuter.
  • Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en jämn smet.
  • Nu ska det rullas bollar av detta, på samma sätt som man rullar chokladbollar. Om det är så att smeten är lite för mjuk och det är svårt att rulla, så kan du ställa smeten i frysen några minuter så att den får stelna till lite.
  • Rulla sedan alla bollar i lite kokosflingor, eller varför inte lite mandelspån om du hellre vill det.

Anteckning

Du skall alltså först lägga 100 g riven kokos i blöt och sedan efter det så tillsätter du ytterligare 30 g riven kokos.
Detta är för att få lite olika textur i smeten.

Nutrition

Calories: 246kcal | Kolhydrater: 6g | Protein: 2g | Fett: 25g | Fiber: 4g