Go Back
+ servings
En tallrik med räksallad och en gratinerad rätt i en vit skål.
Print
4,50 av 4 röster

Saffransmarinerade heta räkor

Saffransmarinerade heta räkor är ett perfekt litet tillskott på julbordet. Väldigt lätt att tillaga och fantastiskt gott! Funkar ju även på en stor buffé.
Förberedelser15 minuter
Active Time3 minuter
Total tid18 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Fisk & skaldjur, Förrätt, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Yield: 6
Author: Amonazon

Materials

  • 500 g Skalade räkor
  • 1 dl Fin olivolja
  • 3-4 st vitlöksklyftor
  • 1-2 st Röd chili Eller chiliflakes
  • 1 st Stjälk blekselleri
  • 0,5 g Saffran
  • 0,5 dl Hackad persilja
  • 1 knivsudd Cayennepeppar valfritt

Instruktioner

Marinaden

  • Hacka vitlök, chili och blekselleristjälken fint.
  • Värm olja, vitlök, chili, blekselleri och saffran försiktigt tills oljan bubblar men löken ska inte ta färg.

Räkorna

  • Medans marinaden svalnar: Skölj och rensa räkorna (det är alltid lite skräp i räkburkarna även om de är skalade). Blanda räkor och hackad persilja med marinaden, smaka om det är tillräcklig hetta från chilin, jag tyckte inte det och doftade kajenn över. Låt stå och dra i kylskåp i minst en kvart.