Go Back
+ servings
Print
5 av 1 röst

Saffranspannkaka med bacon

Förberedelser5 minuter
Active Time25 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Lättlagat
Yield: 4
Author: Linnea Berggren

Materials

  • 0.5 g Saffran
  • 120 g Bacon
  • 8 st ägg
  • 1 dl Grädde
  • 2 dl Riven goudaost
  • 1 dl Riven kokos
  • 2 dl Mandelmjöl
  • 1 msk Bakpulver
  • 1.5 msk Fiberhusk
  • 1 msk Sötning
  • dl Mandelflarn

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smöra en långpanna, klipp bacon och fördela över plåten. Ugnstek baconet tills det är klart.
  • Vispa grädden och ägg.
  • Rör ner resterande ingredienser förutom mandelflarnen och blanda väl.
  • Häll smeten över baconet, grädda i 175 grader i 20-30 minuter, strö ut mandelflarn efter halva tiden, ta ut när den är gyllenbrun och fast när man skakar formen.