Saftiga zucchinimuffins
Otroligt goda, lättbakade och saftiga zucchinimuffins som är helt anpassade till LCHF:
Total tid45 minuter minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med zucchini, lchf-muffins
Yield: 12 st
Calories: 257kcal
Author: Lari Salminen
- 250 g mandelmjöl
- ½ tsk kanel
- 1 tsk bikarbonat
- 250 g zucchini
- 1 nypa salt
- 3 ägg
- 60 g kokosolja
- 100 g sötning
- 100 g mörk choklad
- 50 g pekannötter
Förbered två skålar.
I första skålen blandar du mandelmjöl, sötning, hackad choklad, pekannötter, bikarbonat, kanel och salt.
I den andra vispar du lätt ihop ägg med smält kokosolja. För att smälta kokosoljan, låt burken stå i varmt vatten en stund, eller så smälter du lite försiktigt i mikron.
Riv zucchinin grovt och pressa ur överflödig vätska.
Rör ner zucchinin i äggblandningen och vänd sedan ner allt i de torra ingredienserna.
Fördela smeten i muffinsformar, fyll upp till cirka ¾ av formen.
Grädda i 170ºC i cirka 30 minuter eller tills muffinsen fått en gyllene färg. Känns gärna med en tandpetare i mitten. Om det inte fastnar något på tandpetaren, så är dina muffins klara.
Låt svalna på ett galler och njut sedan av goda nybakade zucchinimuffins.
Kalorier: 257kcal | Kolhydrater: 7g | Protein: 7g | Fett: 23g | Fiber: 4g