Go Back
+ servings
Zucchinimuffins med en bit av en muffin som visar inuti med chokladbitar.
Print
Inga röster än

Saftiga zucchinimuffins

Otroligt goda, lättbakade och saftiga zucchinimuffins som är helt anpassade till LCHF:
Total tid45 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med zucchini, lchf-muffins
Yield: 12 st
Calories: 257kcal
Author: Lari Salminen

Materials

  • 250 g mandelmjöl
  • ½ tsk kanel
  • 1 tsk bikarbonat
  • 250 g zucchini
  • 1 nypa salt
  • 3 ägg
  • 60 g kokosolja
  • 100 g sötning
  • 100 g mörk choklad
  • 50 g pekannötter

Instruktioner

  • Förbered två skålar.
  • I första skålen blandar du mandelmjöl, sötning, hackad choklad, pekannötter, bikarbonat, kanel och salt.
  • I den andra vispar du lätt ihop ägg med smält kokosolja. För att smälta kokosoljan, låt burken stå i varmt vatten en stund, eller så smälter du lite försiktigt i mikron.
  • Riv zucchinin grovt och pressa ur överflödig vätska.
  • Rör ner zucchinin i äggblandningen och vänd sedan ner allt i de torra ingredienserna.
  • Fördela smeten i muffinsformar, fyll upp till cirka ¾ av formen.
  • Grädda i 170ºC i cirka 30 minuter eller tills muffinsen fått en gyllene färg. Känns gärna med en tandpetare i mitten. Om det inte fastnar något på tandpetaren, så är dina muffins klara.
  • Låt svalna på ett galler och njut sedan av goda nybakade zucchinimuffins.
    Zucchinimuffins med en bit av en muffin som visar inuti med chokladbitar.

Nutrition

Kalorier: 257kcal | Kolhydrater: 7g | Protein: 7g | Fett: 23g | Fiber: 4g