Go Back
+ servings
En hög av blandade rostade nötter, inklusive valnötter, mandlar och pekannötter.
Print
4,30 av 17 röster

Salta rostade nötter

Förberedelser5 minuter
Active Time15 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Snacks & tilltugg
Yield: 8
Author: Lari Salminen

Materials

  • 400 g blandade nötter
  • 4 dl vatten
  • 2 msk salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Koka upp vatten och salt. Rör om så att saltet löser upp sig helt. Dra kastrullen åt sidan.
  • Lägg ner nötterna i vattnet och rör om så att de får saltvatten på sig. Låt ligga och dra i ett par minuter.
  • Häll av vattnet och lägg de blötlagda nötterna på en plåt med bakplåtspapper och sprid ut dem jämnt över hela.
  • Ställ in i ugnen och rosta dem i cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna.